REBOLT - PRESSESKRIV 2011


Anført av en hissig trønder med attitude, fører Rebolt sin selverklærte geriljakrig mot overfladiskheten, titulert "War Against Cool". Men først og fremst smaker Rebolt av øl, vorspiel og dertil eskalerende pene damer.

Telemarksbandet, som i likhet med Surferosa (ingen sammenligning forøvrig) startet i miljøet rundt Kroa i Bø, har holdt fortet siden 2004 uten å oppgi så mye som en smule av sin absolutte underkastelse for idealene. De har slitt ut scenegulv, fiklet febrilsk i studio og terpet tålmodig i øvingslokalet - alt med en unison drøm om å skape den perfekte låt, dra det fullkomne riff og flerre løs den definitive hook. Som ektefødte avkom av landets mest lysskye skoger er Rebolt fôret opp med kjerneverdier som kompromissløshet, trøkk og mystikk - uten annet enn dyp forakt for trendnisser og posers. Sammen har de boltet i hop fornemmelsen for klassisk rock til en hissig støpning som takket være fiberoptiske kabler har nådd ut til kresne musikkfans over hele kloden. Å være originale har de aldri påberopt seg, og det faktum brukes jevnt og trutt enten som kritikk fra hipsterne eller som en ren hyllest fra de som ikke bryr seg om slikt tull og fanteri.

“Norwegian band Rebolt are such fans of AC/DC that when they formed in 2004 they orginally called themselves Powerage. Since then they’ve changed their name but kept
their commitment to heads-down, nononsense rock’n'roll. Their snarly anthem Bad Boy For You says it all, really. Turn it up!”
Classic Rock Magazine, november 2008

"Bandet er solide fremførere av klassisk rock med fokus på de gode riffene, ruvende bassganger, dynamiske trommer og ikke minst allsangvennlige refrenger der spesielt låtene High Road Down og My Generator brenner seg fast. Vokalist Frode Jørum er den fødte frontmann, som med sin energiske tilstedeværelse på scenen, lett får med seg publikum. Rebolt er et rockeband som innehar alt, og som definitivt bør presenteres for et større publikum."
Musiq.no, februar 2009

www.rebolt.no
www.facebook.com/reboltband