De ce este îngrijirea ortodontică atât de importantă?


Tratamentul ortodontic înseamnă mult mai mult decât a avea un zâmbet frumos. Corectează poziția maxilarului și alinierea dinților pentru a crea o mușcătură sănătoasă și funcțională. Mușcătura ta afectează nu numai felul în care arăți, ci și capacitatea de a mânca, de a mesteca și de a vorbi clar. Majoritatea problemelor ortodontice sunt moștenite, dar unele pot fi dobândite în timp din cauza obiceiurilor proaste, cum ar fi suptul degetului mare, respirația bucală, bolile dentare sau accidentele. O mușcătură proastă poate duce adesea la probleme dureroase ale maxilarului, cazuri mai mari de carii dentare și uzura excesivă a dinților. Dacă nu sunt tratate, problemele ortodontice se vor agrava de obicei și devin mai greu de corectat în timp. Câteva exemple de mușcături proaste includ. Overbite, Underbite, Crossbite, Supraaglomerare, Lacune, Overjet, Transpunere.

La fel ca orice alt produs pe care îl cumpărați sau activitate la care participați, ortodonția este o investiție. Este o investiție de timp, bani și răbdare, dar rezultatele pot schimba viața. Există o varietate de opțiuni din care să alegeți atunci când primiți îngrijire ortodontică și multe sunt atât de discrete încât cu greu observați că sunt acolo. Tratamentul ortodontic ajută la stabilirea unei sănătăți orale bune și poate deschide calea pentru un zâmbet sănătos acum și în viitor. O mușcătură sănătoasă și un zâmbet frumos sunt la fel de importante la 60 de ani ca și la 16 ani, iar tratamentul ortodontic este modalitatea prin care te poți asigura că le ai pe amândouă. Pentru copii, unele beneficii ale ortodonției timpurii includ. Observați progresul dinților care intră, Ghidați dinții în pozițiile lor ideale, Monitorizați dezvoltarea feței și a maxilarului, Reduceți riscul de impact al dinților și Detectați problemele dentare ascunse. Vă rugăm să vizitați acest site https://iqdent.hr/ și să știți mai multe despre motivul pentru care este atât de importantă îngrijirea ortodontică.

Pe măsură ce progresele tehnologice din știința dentară s-au îmbunătățit, există mai multe opțiuni ca niciodată pentru adulții care doresc tratament ortodontic. De multe ori, adulții s-au luptat cu probleme ortodontice specifice încă din copilărie, care nu au fost niciodată rezolvate, dar îngrijirea ortodontică poate rezolva asta. Chiar dacă tratamentul ortodontic are cel mai mare succes în timpul adolescenței, deoarece dinții și oasele maxilarului sunt încă în curs de dezvoltare, adulții se pot bucura în continuare de îmbunătățiri ale sănătății lor orale prin tratament ortodontic la orice vârstă. Fie că este vorba de bracket-uri tradiționale din metal sau de alte opțiuni discrete, cum ar fi Invisalign, există o mulțime de modalități de a îndrepta dinții. Unele dintre numeroasele beneficii pe care le oferă ortodonția pentru adulți includ. Timp de tratament mai rapid decât tehnicile ortodontice anterioare, Corectarea problemelor dentare de-a lungul vieții, Metode de tratament mai discrete, Creșterea stimei de sine și a încrederii.

Sănătate orală mai bună: a avea dinți drepti vă va proteja dinții și gingiile de diferite afecțiuni medicale. Când dinții sunt strâmbi și neuniformi, este mult mai dificil să-i curățați corespunzător, ceea ce duce la păstrarea particulelor de alimente între ei, determinând răspândirea plăcii și a germenilor. De la această stare până la dezvoltarea cariilor este un pas mic. Pe lângă dezvoltarea de noi cavități, cele existente vor crește în dimensiune, provocând probleme cu orice obturații care ar putea fi pe loc. Pe lângă problemele dentare, pericolul mai mare al dinților strâmbi și nealiniați este riscul crescut de afecțiuni ale gingiilor și chiar pierderea osoasă, ducând la pierderea dinților. Gingiile nesănătoase devin extrem de sensibile, făcând mestecatul alimentelor dureros, ceea ce ar putea duce la diferite boli. Unele studii arată că bacteriile din gură pot călători prin fluxul sanguin și pot contribui la probleme de sănătate în alte părți ale corpului.

Sănătatea maxilarului: maxilarul este una dintre cele mai utilizate părți ale corpului. De la vorbire la mâncare până la aspirarea aerului suplimentar după efort, maxilarul este întotdeauna folosit. Dinții neuniformi și nealiniați vor afecta mușcătura unei persoane. Mușcătura excesivă și submușcătura pun atât stres asupra maxilarului, cât și asupra mușchilor acestuia, ceea ce duce la dureri de maxilare, care pot fi debilitante în cea mai severă formă. Nealinierea maxilarului superior și inferior va pune, de asemenea, un stres suplimentar asupra dinților, care vor deveni uzați, slăbiți și mai predispuși la rupere. În unele cazuri, fălcile nealiniate pot duce chiar la dificultăți în vorbire.

Sănătate psihologică: Un lucru pe care îl știm cu toții este că chiar și dinții drepti sunt fundamentul unui zâmbet grozav. Acest zâmbet nu este doar o chestiune de îmbunătățire a atractivității fizice. Cu un zâmbet minunat, o persoană este mai încrezătoare în situații sociale și poate funcționa la un nivel superior. Acest lucru se aplică și vieții profesionale și profesionale - un zâmbet atractiv poate crește încrederea profesională, ceea ce va duce la creșterea reală a capacităților profesionale. Toate aspectele vieții necesită adesea o interacțiune fizică strânsă cu ceilalți. Respirația urât mirositoare care rezultă din faptul că dinții strâmbi sunt greu de curățat poate determina oamenii să se retragă. Tratamentul ortodontic este soluția la toate aceste și alte probleme. Cu dinții drepti și uniformi, calitatea vieții se îmbunătățește în multe feluri.